Brand


Skönhet är Aston Martins benchmark. Skönhet i form av design, men till lika stor del körupplevelse, prestanda och hantverk. I över hundra år har det varit grundstenen för bilar från Aston Martin. Men det är också något större än bara bilarna. Det är inte sällan Aston Martin nämns som en kulturikon, ett fenomen – konstverk i bilform.

Robert Bamford och Lionel Martin började utveckla fordon tillsammans utifrån en gemensam passion för racing. Den passionen motiverade paret till att bygga bilar med filosofin att varje ny modell skulle vara snabbare och än mer inbjudande att köra än den förra. Hantverket och kvaliteten kom alltid i första hand och elementet av lyx spelade en viktig roll. Deras ideal fördes vidare och cementerades på femtio- och sextiotalen, under ledning av Sir David Brown. Det var under denna gyllene era som Aston Martin blev synonymt med kraftfull prestanda, unikt hantverk, teknisk innovation och en elegant, tidlös stil. Inte konstigt att dåtidens största hjälte och stilikon James Bond kände sig hemma i just en Aston Martin – och gör det än i dag.Arvet från grundarna lever vidare i dagens moderna Aston Martin, med säte i engelska Gaydon. Märkets klassiska avdelning Aston Martin Works har fortfarande sin hemvist i den anrika fabriken i Newport Pagnell. 2019 invigdes nya produktionslokaler i St. Athan i Wales och en toppmodern fabrik där man ska designa, utveckla och bygga framtidens Formel 1-bilar uppförs just nu vid racerbanan Silverstone.

I allt som Aston Martin tar sig an är skönheten fortfarande en hörnsten. Oavsett om det handlar om racerbilarna som vinner ikoniska lopp som Le Mans 24-timmars, förföriska sportbilar som Vantage och DB11, den spektakulära allroundaren DBX, den avancerade hyperbilen Valkyrie eller framtidens innovativa eldrivna modeller – en Aston Martin ska alltid vara lika vacker för ögat som den känns att köra och äga.

Läs mer på Aston Martin

BEGAGNADE BILAR

Relaterade artiklar

Lamborghini Stockholm och Lamborghini Malmö stödjer nationella talanger i Lamborghini Super Trofeo Europe
Article
Lamborghini Super Trofeo Europe

Hampus Ericsson, Oliver Söderström och Calle Bergman stöds av de svenska återförsäljarna av Lamborghini när Lamborghini Super Trofeo Europe startar denna helg.

Förverkliga drömmen om en superbil från Semler Premium
Article

Vi är stolta över att introducera vår exklusiva ränteförmån, skräddarsydd för att göra din bilresa ännu mer exceptionell.