Brand


Extrema krafter, massiv prestanda och en nästan magisk nivå av ingenjörskonst. Racerföraren och konstruktören Bruce McLaren lade grunden till något som varit oskiljaktigt sammanlänkat med Formel 1 sedan 1966. Åtta världsmästerkapstitlar senare och åtskilliga segrar med några av historiens mest ikoniska förare har gjort märket legendariskt.

Lättviktsteknologi har varit en ovillkorlig filosofi hela vägen. 1981 revolutionerade McLaren motorsportvärlden med lanseringen av den första Formel 1-bilen med ett chassi av kolfiber. Det innovativa konceptet fördes vidare när supersportbilen McLaren F1 lanserades 1993 – sedan dess har varje bil som lämnar fabriken kolfiberchassi.

McLaren Groups expertis när det kommer till utvecklingen av världens snabbaste racerbilar delas sedan 2010 med McLaren Automotive, märkets gren för exklusiva supersportbilar för gatubruk. Idag sträcker sig modellfamiljen från de serietillverkade GT-modellerna till extrema och baninriktade bilar som bara görs i begränsad upplaga, för de mest kräsna och passionerade fantasterna.

Varje McLaren byggs idag för hand vid McLaren Production Center i engelska Woking.

Fabriken är en del av McLaren Technology Center som samlar all design, utveckling och produktion av både racer- och gatbilar under samma tak. Ett teknologiskt epicentrum, byggt för att kunna skapa den mest renodlade känslan och kompromisslösa körupplevelsen du kan föreställa dig. Det är McLarens mål.

Läs mer på McLaren

BEGAGNADE BILAR

Relaterade artiklar

Mer av allt. Utom vikten. McLaren 750S tar supersportbilen till nästa nivå.
Article
McLaren 750S tar supersportbilen till nästa nivå.

Mer dynamik. Mer teknik. Mer kontroll. Mer körglädje. McLaren 750S är både den kraftfullaste – och den lättaste – serieproducerade McLaren-modellen någonsin.

Efter regn kommer solsken!
Article
Svensk banpremiär för Artura under McLaren Raceday

När måsvingedörrarna en efter en glider upp i det aprilgrå morgondiset, och de särskilt inbjudna McLaren-ägarna kliver ur sina fordon, konstateras att McLaren Raceday den här gången bjuder på kall, blöt asfalt och såphala curbs.