Brand


Extrema krafter, massiv prestanda och en nästan magisk nivå av ingenjörskonst. Racerföraren och konstruktören Bruce McLaren lade grunden till något som varit oskiljaktigt sammanlänkat med Formel 1 sedan 1966. Åtta världsmästerkapstitlar senare och åtskilliga segrar med några av historiens mest ikoniska förare har gjort märket legendariskt.

Lättviktsteknologi har varit en ovillkorlig filosofi hela vägen. 1981 revolutionerade McLaren motorsportvärlden med lanseringen av den första Formel 1-bilen med ett chassi av kolfiber. Det innovativa konceptet fördes vidare när supersportbilen McLaren F1 lanserades 1993 – sedan dess har varje bil som lämnar fabriken kolfiberchassi.

McLaren Groups expertis när det kommer till utvecklingen av världens snabbaste racerbilar delas sedan 2010 med McLaren Automotive, märkets gren för exklusiva supersportbilar för gatubruk. Idag sträcker sig modellfamiljen från de serietillverkade GT-modellerna till extrema och baninriktade bilar som bara görs i begränsad upplaga, för de mest kräsna och passionerade fantasterna.

Varje McLaren byggs idag för hand vid McLaren Production Center i engelska Woking.

Fabriken är en del av McLaren Technology Center som samlar all design, utveckling och produktion av både racer- och gatbilar under samma tak. Ett teknologiskt epicentrum, byggt för att kunna skapa den mest renodlade känslan och kompromisslösa körupplevelsen du kan föreställa dig. Det är McLarens mål.

Läs mer på McLaren

BEGAGNADE BILAR

Relaterade artiklar

Lamborghini Stockholm och Lamborghini Malmö stödjer nationella talanger i Lamborghini Super Trofeo Europe
Article
Lamborghini Super Trofeo Europe

Hampus Ericsson, Oliver Söderström och Calle Bergman stöds av de svenska återförsäljarna av Lamborghini när Lamborghini Super Trofeo Europe startar denna helg.

Förverkliga drömmen om en superbil från Semler Premium
Article

Vi är stolta över att introducera vår exklusiva ränteförmån, skräddarsydd för att göra din bilresa ännu mer exceptionell.