Brand


Extrema krafter, massiv prestanda och en nästan magisk nivå av ingenjörskonst. Racerföraren och konstruktören Bruce McLaren lade grunden till något som varit oskiljaktigt sammanlänkat med Formel 1 sedan 1966. Åtta världsmästerkapstitlar senare och åtskilliga segrar med några av historiens mest ikoniska förare har gjort märket legendariskt.

Lättviktsteknologi har varit en ovillkorlig filosofi hela vägen. 1981 revolutionerade McLaren motorsportvärlden med lanseringen av den första Formel 1-bilen med ett chassi av kolfiber. Det innovativa konceptet fördes vidare när supersportbilen McLaren F1 lanserades 1993 – sedan dess har varje bil som lämnar fabriken kolfiberchassi.

McLaren Groups expertis när det kommer till utvecklingen av världens snabbaste racerbilar delas sedan 2010 med McLaren Automotive, märkets gren för exklusiva supersportbilar för gatubruk. Idag sträcker sig modellfamiljen från de serietillverkade GT-modellerna till extrema och baninriktade bilar som bara görs i begränsad upplaga, för de mest kräsna och passionerade fantasterna.

Varje McLaren byggs idag för hand vid McLaren Production Center i engelska Woking.

Fabriken är en del av McLaren Technology Center som samlar all design, utveckling och produktion av både racer- och gatbilar under samma tak. Ett teknologiskt epicentrum, byggt för att kunna skapa den mest renodlade känslan och kompromisslösa körupplevelsen du kan föreställa dig. Det är McLarens mål.

Läs mer på McLaren

BEGAGNADE BILAR

Relaterade artiklar

F1-premiären 2023 – en adrenalinkick hos Mclaren Stockholm
Article
F1-premiären 2023

52 VIP-kunder bjöds in till McLaren Stockholm för att fira premiärloppet tillsammans i det exklusiva showroomet omgivna av ett brett utbud McLaren-modeller.

Drivers Club + McLaren = En Fullträff
Article
Drivers Club + McLaren = En Fullträff

I början av februari besökte medlemmarna i Drivers Club McLaren Malmö. Den exklusiva klubben består av passionerade bilentusiaster som vet hur man hanterar och maxar en riktig supersportbil på bana!