Lamborghini-kortege mötte skandinavisk vinter

Sol, snö och isiga vägar utgjorde ramarna för ett helt spektakulärt evenemang när Lamborghini fyllde Danmarks och Sveriges gator i december.

Lamborghini-kortege mötte skandinavisk vinter

Snöiga och isiga vägar är kanske inte det första man förknippar de exotiska supersportbilarna från Sant'Agata med. Ändå var det just ett vinterkallt Skandinavien som stod för scenen i ett spektakulärt event, då en kortege med det bästa från Lamborghinis modellprogram körde genom Danmark och Sverige i mitten av december.

De lyckliga förarna var journalister från utvalda europeiska medier, som därmed fick möjlighet att uppleva modeller som Huracán STO och Urus Performante i ett rått och annorlunda klimat. Lamborghini Winter Drive startade i Köpenhamn, fortsatte längs landsvägar i Nordsjälland och längs nordkusten, vidare på färjan till Helsingborg, där kortegen rullade söderut mot Öresundsbron – tillbaka till den danska huvudstaden.

Därmed erövrade de muskulösa bak- och fyrhjulsdrivna supersportbilarna de skandinaviska landskapen, landsvägarna och motorvägarna – och bjöd på storartad underhållning för både deltagande media och de många medtrafikanterna som fick en skymt av den färgglada karavanen.

GALLERI

BEGAGNADE BILAR