Lamborghini Stockholm och Lamborghini Malmö stödjer nationella talanger i Lamborghini Super Trofeo Europe

Hampus Ericsson, Oliver Söderström och Calle Bergman stöds av de svenska återförsäljarna av Lamborghini när Lamborghini Super Trofeo Europe startar denna helg.

Lamborghini Super Trofeo Europe

Sverige är starkt representerat i 2024 års upplaga av märkesserien Lamborghini Super Trofeo Europe, som startar på den italienska banan Imola denna helgen. På startlistan finns bland andra Oliver Söderström, Hampus Ericsson och Calle Bergman, som alla kommer att tävla mot det italienska teamet Target Racing – med stöd från Lamborghini Stockholm och Lamborghini Malmö.

 

– Motorsport är en stark del av Lamborghinis identitet, och med vår närvaro på toppnivå i Hypercar och på Le Mans bedriver vi nu mer racing än någonsin. Vi gick in i Super Trofeo Europe-mästerskapet förra året genom vårt samarbete med Oliver Söderström, och det är en strategi som vi i år förstärker med två nya snabba talanger. Vi har stora förväntningar på både Oliver, Hampus och Calle, som vi också kommer att integrera i vår övergripande strategi för Lamborghini i Sverige, säger Johan Mårtensson, Country Manager Sweden för Semler Premium och Lamborghini.

Oliver Söderström (25) är tidigare juniormästare i det svenska standardbilsmästerskapet, STCC, vilket gav honom en test och därefter en plats i Super Trofeo hos det erkända italienska teamet Target Racing. Söderström – som i 2024 fortsätter att tävla i Pro-klassen och kommer att dela sin Lamborghini Huracán med dansken Largim Ali – debuterade i Lamborghini Super Trofeo Europe 2023, där han lyckades med fyra pallplatser, en seger och en andraplats i den prestigefyllda världsfinalen.

– Jag är enormt tacksam för att fortsätta samarbetet med Lamborghini i Sverige, som ger en massa spännande upplevelser både på och utanför banan. Jag ser fram emot att återuppta tävlandet i Super Trofeo, där jag i år inte längre är rookie och därför har stora förväntningar. Jag tycker att jag utvecklades mycket under 2023-säsongen, där jag till slut var med i kampen om segrarna, och jag tvivlar inte på att Target Racing är platsen för mig. Teamet är som en familj, och de är framför allt otroligt skickliga på att hitta den prestanda som krävs för att säkra toppresultaten, säger Oliver Söderström.

Hampus Ericsson (22) – bror till Indy 500-vinnaren och före detta Formel 1-föraren Marcus – kommer direkt från den tuffa Porsche Carrera Cup Scandinavia, där han under de senaste fyra säsongerna har säkrat sex loppsegrar och flera pallplatser. Ericsson debuterar i Lamborghini Super Trofeo, där han tävlar som soloåkare i Pro-klassen.

– Först och främst ett stort tack till Lamborghini Stockholm och Malmö, som med sitt förtroende och stöd har varit avgörande för att jag kan delta i Super Trofeo-mästerskapet. Efter flera säsonger i Porsche Carrera Cup är det ett markant byte att sätta sig i en Lamborghini Huracán, som är en markant starkare tävlingsbil, men hittills har förberedelserna gått bra, och jag har vant mig vid bilen. Jag ser verkligen fram emot säsongstarten, och även om mina förväntningar är höga och jag är med för att vinna, måste jag också vara realistisk och acceptera att detta första år handlar om att lära så mycket och snabbt som möjligt, säger Hampus Ericsson.

Calle Bergman (18) är den tredje svenska föraren på startgriden till Super Trofeo-premiären och det unga talentet kommer med erfarenhet från både formel-, TCR- och GT-serier. Bergman är nykomling i 2024 års upplaga av märkesmästerskapet, där han ska dela bilen med en annan debutant, italienaren Guido Luchetti.

– Jag träffade Johan (Mårtensson, red.) på en svensk racerbana, vi började prata och ganska snart blev samtalet seriöst. Vi kom överens om att jag skulle testas med ett prov på Imola, och det gick så bra att vi ingick ett avtal. Allt har gått väldigt snabbt, men jag är spänd och stolt över att få möjligheten i Lamborghini Super Trofeo genom ett samarbete med återförsäljarna i Stockholm och Malmö. Jag ser fram emot att komma ut på de europeiska racerbanorna och tävla och kommer att använda denna första säsong till att lära mig så mycket som möjligt, säger Calle Bergman.

 

2024 års upplaga av Lamborghini Super Trofeo Europe genomförs över sex deltävlingar, med start vid premiären på den italienska Formel 1-banan Imola denna helg, den 19-21 april. Under seriens gång besöker märkesserien det legendariska Le Mans som support till 24-timmarsloppet den 11-15 juni, innan mästerskapet avgörs på hösten. Då arrangeras också världsfinalen, som samlar både de europeiska, amerikanska och asiatiska Super Trofeo-serierna.

GALLERI

BEGAGNADE BILAR