Lamborghini växer i Sverige - nytt showroom i Stockholm

Lamborghini har officiellt öppnat sitt nya showroom i Sverige.

Lamborghini växer i Sverige - nytt showroom i Stockholm

Investeringen i en ny exklusiv filial blir ett perfekt komplement till Lamborghinis första framgångsrika bilhall i Malmö.

Det gör Lamborghini-upplevelsen mer tillgänglig för fler kunder i landet. Bakom investeringen står Semler Premium Sweden, auktoriserad återförsäljare av Lamborghini i Sverige.

Sedan Lamborghini etablerades i Malmö 2015 har den svenska marknaden sett en ökad försäljning – från 10 sålda bilar under 2015, till 47 bilar 2021 och beställningar på hela 91 bilar så här långt in i 2022. Det var delvis på grund av den ökade efterfrågan på märkets exklusiva sportbilar på den skandinaviska marknaden som Lamborghini öppnade sitt nya showroom i Stockholm den 9 maj. Showroomet och den helt nybyggda lokalen ligger strax norr om Stockholm vid E4:an, lättillgängligt från både centrala Stockholm och Arlanda.

Över 100 personer bjöds in till grand opening-eventet där de kunde beundra Lamborghinis modellutbud, från Huracán Tecnica till Aventador LP 780–4 Ultimae – till och med en klassisk Lamborghini Miura. Representanter från Lamborghinis huvudkontor var också på plats för att officiellt inviga den nya svenska filialen.

”Vår nya bilhall i Stockholm är bara början på vår investering på den skandinaviska marknaden. Vi ser en ökad efterfrågan på Lamborghinis produkter i vår region och vårt nya showroom tar upplevelsen närmare både befintliga och framtida skandinaviska Lamborghini-ägare”, säger Johan Mårtensson, Country Manager på Semler Premium Sweden.

Det nya showroomet är designat för att vara en upplevelse för bilentusiasten.


Välutbildade och serviceinriktade medarbetare kan guida kunder genom ett brett utbud av nya och begagnade Lamborghinis. Här har kunderna även tillgång till Ad Personam, Lamborghinis personaliseringsprogram. Ad Personam ger kunden möjligheten att skräddarsy sin Lamborghini, där alla önskemål kan mötas för att bilen verkligen ska bli deras egen: specialfärger, handsydda detaljer i interiören och ett brett utbud av materialval, inklusive Forged Composite-kolfiber.

Men Lamborghini Stockholm är inte bara goda nyheter för nya kunder – de nya lokalerna gör att många av Sveriges Lamborghini-ägare får ännu närmare till en auktoriserad verkstad.

”Vår ambition med vårt showroom i Stockholm är att skapa den perfekta destinationen för Lamborghini-entusiasten. Ett upplevelsecenter där du känner dig välkommen, oavsett om du är en framtida kund eller bara vill se och uppleva de fantastiska sportbilarna i Lamborghinis stall personligen. En plats som ger dig inspiration till din framtida drömbil,” avslutar Johan Mårtensson.

GALLERI

BEGAGNADE BILAR