McLaren Elva Nordic Experience: En exceptionell kväll för en exceptionell hyperbil

Ett fåtal utvalda kunder från de nordiska länderna bjöds in att delta under ett intimt evenemang på storslagna DR Koncerthuset i Köpenhamn.

McLaren Elva Nordic Experience

Exklusivt arrangemang i enastående omgivning

Konsertsalen i Danmarks Radios konserthall på Amager i sydöstra Köpenhamn, vanligtvis fylld med tusentals andäktiga besökare, var på kvällen den 17 februari 2022 förvandlad till en intim visningslokal med magnifika McLaren Elva placerad centralt på scen – som den superstjärna den är. Hela lokalen var kvällen till ära inredd i McLarens framträdande signaturfärg papaya orange vilket satte stämningen för aftonen och ytterligare adderade till känslan av ett skräddarsytt och exklusivt event. På plats fanns en handfull utvalda deltagare från de nordiska länderna, som särskilt bjudits in att få närkontakt med McLaren Elva.

Runt scenen stod denna kväll ett litet antal bord uppdukade, där gästerna kunde avnjuta en specialkomponerad trerätters middag tillagad av flerfaldigt Michelinbelönade stjärnkocken Thomas Rode, ackompanjerade av liveunderhållning. Gästerna bjöds som grande finale därefter upp på konsertscenen för att få en intim visning av McLaren Elva.

McLaren Elva: en hyperbil formad av vinden

McLaren Elva är byggd för att skapa en oförglömlig kontakt mellan bilen, föraren och omgivningarna och lovar 100 % ren körglädje. För att nå så låg vikt som möjligt är bilen byggd runt en monocoque av kolfiber och även kaross, dörrar och säten är gjorda av kolfiber vilket bidragit till att McLaren Elva endast väger 1320 kg. Bilen har en slät, djärv och muskulös look, men utmärker sig genom sin öppna kaross bland sina syskonmodeller vilka samtliga har den vågade design som är McLarens signum. Med avancerade aerodynamiska innovationer är McLaren Elva hypermodern, samtidigt som den så tydligt stammar från 60-talets öppna modeller som Bruce McLaren tämjde på racingbanorna världen över. McLaren Elva tillverkas endast i 149 exemplar.

Liksom som gästerna i Köpenhamn njöt av kvällen och McLaren Elva på nära håll, kan föraren i en McLaren Elva uppleva sin omvärld på ett helt intimt sätt, utan barriärer, med samtliga sinnen på helspänn. Omgivningen kommer närmare än någonsin förut och körupplevelsen blir till något helt unikt och oerhört intensivt. Med McLaren Elvas potenta turbomatade V8-motor som presterar 804 hästkrafter, en toppfart på 326 km/h och drivmoment på 800 newtonmeter lovar den en ren, kompromisslös njutning.

Resultatet?

Kvällen i Köpenhamn bjöd på en nära titt på McLaren Elva och två av deltagarna lämnade evenemanget med signerade kontrakt. Enligt McLarens interna bedömningskriterier höll evenemanget världsklass, och mottog senare pris för bästa event. Det blev en oförglömlig upplevelse!

GALLERI

BEGAGNADE BILAR